FORORD

Sammen kan vi mere! Det har de første fem år med VisitSydsjælland og Møn slået fast og de fire ejerkommuner er stolte af det fremskridt og det fællesskab, der er skabt.

Med Turismekollektivet sætter vi nu fornyet og styrket retning for dette destinationsfællesskab i en udfordrende brydningstid, præget af en global og lokal pandemi og stor usikkerhed, hvor fællesskabet er vigtigere end nogensinde.

Som Sydsjælland og Møns fælles destinationsselskab har vi et ansvar for at skabe samling, handling og retning på et strategigrundlag, som altid er opdateret og altid er til diskussion – og hvor agilitet og omstillingsevne er et mål i sig selv. Vi har naturligvis ikke alle svarene på, hvordan fremtiden ser ud, men vi har vision og forhåbninger til det fællesskab og samarbejde, der skal bringe os videre. 

Fællesskab er i ordets betydning noget, vi skaber sammen. Det samme er destinationsudvikling. Vi håber, at I vil tage godt imod denne strategi og hjælpe med at sætte den fælles kurs mod en styrket og mere bæredygtig destination Sydsjælland og Møn. 

VISMISSION

Missionen: Vi er VisitSydsjælland og Møn (VISM) – det fælles destinationsselskab for Næstved, Vordingborg, Faxe og Stevns Kommuner. Vi arbejder for bæredygtig turisme til gavn for hele Sydsjælland-Møns beskæftigelse, velfærd, livskvalitet og bosætning.

SAMMEN KAN VI MERE

Turismekollektivet illustreres her ved fire cirkler, der hver især repræsenterer aktørernes formelle tilhørssted.  

TURISMEKOLLEKTIVET ER VISIONEN

Turismekollektivet er vores vision om at være Danmarks mest nyskabende og attraktive destinationsselskab og ønsket om at Sydsjælland og Møn bliver en af Danmarks stærkeste kyst- og naturdestinationer.

VISMANTRA

Som destinationsselskab sætter vi vores synlige signatur i alle de samarbejder og projekter, vi indgår i, ved at tage ansvar og tænke turismen ud af boksen. Vi vil gøre en forskel og finder ikke motivationen i blot at producere turistbrochurer og dele dem ud på rejsemesser. Vi tror på innovation fremfor det traditionelle. Vi skal tænke anderledes og finde nye spændende partnere uden for vores egen ekspertise for at vores destination kommer ud over rampen i et konkurrencepræget marked. VISM vil være dem, der viser nye veje og sætter en ny standard – dem, man gerne vil lege med. Kort sagt, vi vil gøre alt hvad VISM kan for at turismekollektivet bliver et dynamisk og inspirerende fællesskab.

FEM ÅR MED VISM

Turismefællesskabet på Sydsjælland og Møn blev grundlagt i 2015 med etableringen af VisitSydsjælland og Møn som fælleskommunalt destinationsselskab. Den fælles ambition var at vende et helt årtis stilstand i turismen til fremgang og manifestere SydkystDanmark som et attraktivt destinationsbrand i Danmark og Europa. Mange ting er opnået, og på mange punkter er samarbejdet lykkedes takket være stabil kommunalpolitisk opbakning, stor samarbejdsvilje i turismeerhvervet samt ved et enormt lokalt engagement. Frem for alt har fem års fællesskab lært os en masse.

SYDSJÆLLAND OG MØN HAR REJST SIG

Det mest tankevækkende i tilbageblikket på de første fem års fælles rejse er, at stoltheden, fremtidsvisionerne og troen på fremtiden er blomstret frem på Sydsjælland og Møn. I løbet af de sidste fem år har vi fået Skovtårnet, unikke overnatningssteder, Camønoen, Holmegaard Værk, en Michelin-stjerne og et kommende besøgscenter ved Verdensarv Stevns. Sydsjælland og Møns turismeprodukt har på flere punkter fået et væsentligt kvalitetsløft. Sydsjælland og Møn er kommet på omgangshøjde, og troen på fremtiden er tilbage. 70% af vores samarbejdspartnere mener, at VISM har været med til at skabe en ny og samlet fortælling om Sydsjælland-Møn, og 80% at SydkystDanmark i dag er et stærkt og attraktivt nationalt destinationsbrand. 

SYDSJÆLLAND OG MØN HAR SAMLET SIG

VisitSydsjælland og Møn står stærkt i markedet som en samlet og attraktiv destination i landsdækkende kampagner og i Danmarks internationale markedsføring. I de første fem år er der skabt sammenhængende kernefortællinger om Sydsjælland og Møn som Danmarks måske skønneste naturområde, Københavns kulturhistoriske forhave og et stærkt, storbynært alternativ til feriehusproduktet på Vestkysten. Vi har lært, at Sydsjælland og Møn har stærke fælles værdier og kulturhistorie, som vi kan bruge til at skabe en fælles fremtid. Siden 2016 til har vi sammen med vores samarbejdspartnere øget Sydsjælland og Møns positive image, synlighed og omtale. 

Ny virkelighed

NÆSTE KAPITEL

KOMMENTARER

Vi har oprettet en side hvor du kan skrive en kommentar til Turismekollektivet

GÅ TIL KOMMENTARSIDE

DOWNLOAD

Download hele strategien som pdf her:

PODCAST

Hør strategien som podcast